Meer over mij

 

Gewoon lekker schrijven. Dat doe ik het liefst. Bijna magisch, de letters in een zodanige volgorde zetten dat het wat met mensen doet.

 

Ok, en nu het echte verhaal: het is ploeteren en zweten. Vijf versies en nog niet tevreden. Echter, de deadline roept.

Toch komt het allemaal samen: de website, de nieuwsbrief, de aanbesteding of het persbericht. Het swingt, het leest, het voelt goed. Lezers reageren, daar doe je het voor.

 

Soms lukt het in 1 keer, soms 9 keer.

 

Waarom?

Jarenlang heb ik de wereld over getrokken. Overdrijf een beetje maar zo voelt het. Half jaar in Zuid Oost Azië, vrijwilligerswerk in Nepal, nanny in de USA. Tussendoor altijd en overal baantjes. Heerlijk dat tijdelijke, dat gaf me vrijheid. Om te zeggen wat ik dacht, om te doen waar ik zin in had.

 

Totdat ik het reizen zat was. En ik dus in een opwelling en in 10 minuten tijd een appartement voor mezelf kocht in Amersfoort. Kon toen nog.

 

Toch dat eigen plekje. En een ‘vaste’ baan. Was toen ook heel gewoon 😉

 

Ik ben het spuugzat

Ok. Een fiks aantal banen verder, eind 2013. Ik ben het zat. Spuugzat. Managers, functioneringsgesprekken, kantoorpolitiek. Met alle goeie bedoelingen maar mijn schrijflust raakte ondergesneeuwd. Het stroomt niet meer. Ik zat mezelf in de weg.

 

Ontslag genomen en dat midden in de crisis. Op het dieptepunt zelfs. So much voor het juiste moment kiezen. Maar ik vond mezelf terug. Net als vroeger. De vrijheid kwam weer terug. Ik heb er weer plezier in.

Ja nou en

Hoor ik je denken. Terecht. Wat moet jij ermee?

 

Het heeft mij gevormd. Tot iemand die zich kan inleven. Mee kan denken. Maar vooral ook tegengas kan geven. Iemand die niet bang is. Die tegen kritiek kan. Kritiek geeft.

 

Mijn grootste inzicht na al die jaren:

 

Ik doe nooit precies wat van me wordt gevraagd

 

Ook al zou ik het willen, het lukt me gewoon niet. Omdat ik nadenk over het gevraagde en daar een betere versie van maak. Vind ik dan.

 

Als je iemand zoekt die wél precies doet en schrijft zoals jij voor ogen hebt, zoek dan verder.

 

Als die levensles je aanspreekt, ben ik de tekstschrijver die je zoekt. Jij profiteert namelijk van die eigenwijsheid. Eigenlijk je klanten en potentiële klanten. Waar daar doe ik het voor.

 

Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan doen? Neem contact op via het contactformulier of kijk hier.

 

En meer weten over mij als persoon? Lees dan dit beetje té openhartige interview in de Libelle van oktober 2017. 

Praat tegen mij

 

Je hebt het al dagen, wat zeg ik, weken uitgesteld: die nieuwe teksten voor je website, blog of nieuwsbrief. Zit je achter je laptop en het wil weer niet. Geen puf, geen inspiratie of andere dingen te doen?

 

Vertel je verhaal

 

Hoe fijn zou het zijn om tegen mij aan te praten? Dat lukt je wel. Enthousiast vertel je over die klant van laatst, jouw producten of diensten en waar jij warm voor loopt. En ik vraag door. We hebben een gesprek waarin jouw onderneming en jouw dienstverlening centraal staat. Het gesprek is via Skype of eventueel op locatie.

 

Ik schrijf je teksten

 

Ik neem ons gesprek op, noteer af en toe wat en daarna ga ik aan de slag met de teksten. Vaak combineer ik die teksten met info die je al hebt. Door mijn vragen krijg jij helder waarom je je ding doet, is mijn ervaring. 

 

En dan is hét moment daar. Nieuwe teksten voor je website of nieuwsbrief of salesmail of…

 

Spreek je klanten aan

 

Soms is dat even schrikken ervaar ik. Omdat het ineens zo klip en klaar is wat je doet en voor wie. Helder en fris. In gewone taal die iedereen snapt en jouw klanten aanspreekt. 

 

Daarna doe ik nog een bijpuntronde en puntjes op de i. Desnoods 2 rondes. Ja veel puntjes maar dat is soms nodig. 😉 Mijn klanten zijn tevreden over het resultaat.

 

Lijkt je dit wat, neem dan contact met me op.

 

Telefoon: 06 281 00 448

E-mailinfo(a)tekstnomade.nl